SVAR PÅ SPØRGSMÅL OM SHAMPOO

Hvor tit, hvor længe – og frem for alt hvilken?

Når håret fremstår attraktivt og velplejet, føler de fleste mennesker sig også godt tilpas. Sundt hår og en smuk styling gør også én i bedre humør. Sideløbende med vores livsførelse er den rigtige pleje ofte altafgørende. Den rigtige shampoo er alfa og omega.

Markus Loboda fra salonen "Le Salon" in München er La Biosthétique’s hårekspert og svarer her på en række spørgsmål om shampoo.

 

Markus Loboda, vasker du stadig dine kunders hår?

”Når jeg skal være helt ærlig, sker det ikke ret tit. Som frisør skaber jeg ellers netop en tæt og intim forbindelse til kunden i forbindelse med hårvasken. Kunden lukker øjnene, slapper af og lægger hovedet i mine hænder, når jeg vasker hendes hår og masserer hovedbunden. Fortroligheden, der opbygges imens, er særdeles vigtig for kundens wellness-oplevelse i salonen. Kunden slapper af lige fra starten og oplever, at hendes hår er vigtigt for os. Men som sagt – efter den første personlige samtale med kunden overlader jeg ofte hårvasken til vore unge hår- og beauty-medarbejdere. Det gør jeg for straks at give de unge medarbejdere mulighed for at opnå kundekontakt. Den gode kundebetjening udgør omdrejningspunktet i vores filosofi – og den lever vi efter lige fra begyndelsen. Netop den selvstændige omgang med kunderne i forbindelse med små, men vigtige tjenesteydelser er sjove for de nye medarbejdere og styrker deres selvtillid.”

Hvad lærer hår- og beauty-medarbejderne allerførst, når det gælder hårvask?

”Ja, hos La Biosthétique er hårvask jo ikke bare at tage en shampoo og så ellers gå i gang! Først skal man vælge den rigtige shampoo, og så …”

Vi kommer straks til udvalget af shampoo … Men når I valgt shampooen, hvad sker der så?

"Godt – for det er nemlig meget vigtigt! Når vi har valgt den rigtige shampoo, reder vi kort og mellemlangt hår omhyggeligt igennem. Til langt hår har vi vores særlige pleje til spidserne, hvormed vi løsner håret. Vi fugter alle hårlængder på samme måde. Og derefter fordeler vi shampooen skilningsvist fra hovedbunden og ud over håret vha. en særlig påføringsflaske.

Herefter følger den 5-zonede forkælelsesmassage på forhovedet, tindingerne, ørerne, issen og i nakken. Langt hår ligger i vasken, mens vi masserer hovedbunden, og shampooen emulgeres til sidst blidt op i længderne. Til sidst skyller vi shampooen omhyggeligt ud. Afh. af hårets og hovedbundens tilstand vasker vi håret én gang til på samme måde.”  


Og hvordan udvælger man den passende shampoo?

"Ja, for en ikke-fagmand er det ikke altid så let. Mange ser en tjavset bund og køber en shampoo til fedtet hår – og så går det først rigtig galt, fordi hovedbunden slet ikke var fedtet, men i stedet fugtig eller tør. Det er de forskelle, som eksperten ser, og disse forskelle viser vi kunden, når vi foretager hovedbunds-tjek med indikatorstriber. Hermed kan vi se, hvor fedtet, fugtig eller tør hovedbunden er i øjeblikket, og herudfra vælger vi den rette shampoo.”


Hvor meget shampoo anvender du?

"Vi starter meget forsigtigt, fordi vi oftest først renser hovedbunden og derefter håret, når shampooen skylles ud. Det betyder, at vi lidt efter lidt kommer mere shampoo i håret – men aldrig det hele på én gang. Ved tyndtflydende shampooer anvender vi ca. 5-10 ml, ved tyktflydende shampooer anbefaler vi en mængde på størrelse med en valnød. Det kommer i hvert enkelt tilfælde an på, hvilken shampoo vi anvender, ligesom det er vigtigt, at hele hovedbunden renses.”

Kan man have brug for flere forskellige shampooer?

"Både ja og nej. Vi taler med kunden om hendes behov og reagerer herpå. Somme tider er der tale om et akut problem som f.eks. tør eller hypersensibel hovedbund, som vi over tid får styr på vha. en særlig shampoo og en bestemt hovedbundslotion. Efter et stykke tid tjekker vi igen hovedbunden, og så viser det sig ofte, at kunden vil have glæde af en anden shampoo. Desuden drejer alt sig ikke kun om hovedbunden, men også om håret. Er håret farvet, krøllet, langt, genstridigt eller medtaget efter en ferie ved havet? Vi har særlige shampooer til alle disse hårtyper.“


Med andre ord har man ikke brug for flere shampooer på én gang?

"Nej, det er en opfattelse, som desværre er meget udbredt. Håret og hovedbunden har brug for en shampoo, som passer til hårets og hovedbundens aktuelle behov. Alle mennesker forandrer sig – man bliver ældre, man er mere eller mindre stresset, osv. – og disse forhold påvirker håret og hovedbunden. Med andre ord skal man jævnligt tilpasse shampooen til den måde, man lever på. Ved kortvarige forandringer kan man nøjes med at supplere med en hovedbundslotion, som holder alle hovedbundsfunktionerne i balance.


Vænner håret sig til en bestemt type shampoo?

"Nej. Hvis man kan sige sådan, gælder det om, at hår og hovedbund ikke affedtes eller plejes for meget. Dette gør valget af den rigtige shampoo så vigtigt. En aggressiv antiskælshampoo kan ganske vist fjerne skællene, men den irriterede og affedtede hovedbund vil reagere med stadigt hurtigere at danne nye skæl. På denne måde behandler man ikke årsagen, men gør i stedet for den aktuelle tilstand værre. Man føler sig velplejet i kort tid, men på sigt skader man kroppen. Dette sker ikke, når man vælger en passende shampoo. Den har langfristet virkning, og i samspil med en hovedbundslotion og en Visarôme genskabes hovedbundens naturlige balance.”

 

 

 

Hvor længe må man lade shampooen indvirke?

"Vores shampooer kræver ingen indvirkningstid. Vi ønsker at rense håret blidt og ikke at bløde det op i shampoo, så det svulmer op. Hårmasker og -kure, som skylles ud bagefter, kræver en vis indvirkningstid. Alle andre produkter – som f.eks. hovedbundslotions, Visarômer eller ampuller – forbliver på hovedbunden.”


Kan man øge shampooens virkning ved at øge indvirkningstiden?

"Nej, det anbefaler vi kun ifb. med vores anti aging-shampooer fra Dermosthétique-serien. Disse shampooer indeholder særlige virkestoffer. Alle andre shampooer renser straks, så snart de kommer i berøring med hovedbunden, og vaskes hurtigt ud af håret.“

 

Er det normalt at vaske håret hver dag? Eller er det bedre ikke at vaske håret for ofte?

"For os er det vigtigt, at du føler dig godt tilpas. En sund hovedbund behøver ikke at blive vasket dagligt. Men hvis du føler dig bedre tilpas ved at vaske håret hver dag, når du tager brusebad, kan du sagtens gøre det, hvis du anvender den rigtige shampoo, som er afstemt efter hårets og hovedbundens behov. Men i denne forbindelse må du ikke glemme den hyppige styling. Når du føner håret eller anvender glatte- og krøllejern, strabadserer du håret meget mere, end du gør ved at vaske det!”

1. Shampooing Lipokérine B

Vare nummer 120011

Quick Overview

Lipokérine B shampoo renser mild og skånende tør hovedbund og porøst hår. Shampooen plejer håret og giver det glans og smidighed

250ml

Leveringstid 3-4 hverdage

163,00 kr
Pris pr. 1 l: 652,00 kr 25% moms er inkluderet, Ekskl. leveringsomkostninger

Leveringstid 3-4 hverdage

  • eller

Du får den bedste ekspertrådgivning i din La Biosthétique salon.

Del på

x