Nobi Talai præsenterede sin NT.07-kollektion ved Paris Fashion Week


Paris er en by, hvor næsten hver eneste gade har historisk betydning. For ingen anden storbys vedkommende finder man så mange Wikipedia-artikler og historier om så mange gader som i Paris. Hvem kender ikke gader som Avenue Montaigne, Champs-Elysées, Boulevard Saint-Germain eller Rue de Rivoli? Rue du Faubourg Saint-Honoré i 8. Arrondissement anses for at være én af verdens førende luksus-indkøbsgader. På en strækning på over to kilometer mellem Place de la Concorde og Place des Ternes finder man toppen af haute couture dør om dør. Her ligger bl.a. Saint Laurets, Guccis, Pradas, Lanvins, Chanels, Christian Louboutins og Sonia Rykiels flagship-stores. Denne koncentration af luksusbrands gør Rue du Faubourg Saint-Honoré til Paris' dyreste indkøbsgade.

Vor tids urbane nomader

Netop her, på Rue du Faubourg Saint-Honoré 252, finder man Salle Playel. 1. oktober 2018 dannede den kendte koncertsal rammen om præsentationen af Nobi Talais forårs-/sommerkollektion 2019 i forbindelse med Paris Fashion Week. Salens strenge, hvide, neutrale miljø passede perfekt til NT.07-kollektionens på én gang diskrete og iøjnefaldende detaljer. Nobieh Talaei bor og arbejder i Berlin. Hun stammer fra Iran, hvorfra hun som 11-årig rejste til Tyskland sammen med sine forældre. Hendes nye kollektion byder på løst bundne bånd, skærf og accentkraver. Et iøjnefaldende nyt blikfang udgør saddeltaskerne samt macrame-ærmerne af genbrugsbomuld. Med disse detaljer, som er inspireret af persisk nomadekultur, forbinder Nobieh Talaei atter tradition og modernitet på overbevisende vis - en mode skabt til vor tids urbane nomader.

Hårkonceptet - Reduktion som stilmiddel

La Biosthetique's beauty-team måtte gå tilsvarende diskret til værks i bestræbelsen på at understrege looket. Alexander Dinter er International Creative Director hos La Biosthétique. Han beskriver konceptet bag hårstylingerne således: "Hos Nobi Talai træder håret altid mere eller mindre i baggrunden. Det ser undone ud og skal understøtte modellens virkning. Vi er opmærksomme på, at håret virker levende. Denne fremgangsmåde kaldes grooming. Det er en blid måde at frisere håret på, men som ikke får håret til at fremstå friseret. Hermed understreges såvel den enkelte kvindes som - og frem for alt - tøjets naturlighed." La Biosthétique var også denne gang Nobi Talais hår- og makeup-partner i forbindelse med Paris Fashion Week. Med deres internationale hold af frisører og stylister fra verdens største La Biosthétique-saloner lykkedes det Alexander Dinter og Steffen Zoll, som skabte makeup-konceptet, at indfange og fremhæve den nye Nobi Talai-kollektion.

Morgendug som makeup-koncept

Steffen Zoll beskriver makeup-konceptet således: "Inspirationen var en morgen ude på landet - jeg vågner, jeg kigger ud ad vinduet og ser tågen og duggen ude på markerne. Netop denne atmosfære genfinder man i den smukke glans, som vi har givet modellernes hud. Så ser jeg solen stå op omgivet af blide orange farver i det fjerne - og solopgangen spejler sig også på pigernes læber. Som morgensol eller morgendug." Som altid opstod ideen til at anvende modellernes look til at skabe den perfekte afrunding af den fantastiske nye kollektion i samarbejde med Nobieh Talaei. Steffen Zoll fortæller, at "vi har set kollektionen sammen og overvejet, hvordan man kunne reflektere den allerbedst. Hvordan kan man indfange denne friske naturlighed? Til sidst var vi overbevist om, at morgendug var det bedst egnede ledemotiv til Nobi Talai-kollektionens teksturer, former og farver. Looket døbte vi 'Glowing Springs Morning Sun', og jeg synes, at vi ramte plet med dette look."

La Biosthétique Glowing Springs Morning Sun Look Tutorial

Til Nobi Talai-looket gælder det først og fremmest om at lade den synlige hudstruktur forblive meget lys og naturlig og fremhæve dette med en let glowing. Der skal ikke bruges mascara, og øjenbrynene skal børstes let. Læberne skal være meget matte og styles med meget lidt farve. Looket trin for trin i turorial'en:

La Biosthétique Glowing Springs Morning Sun Look Tutorial

Til Nobi Talai-looket gælder det først og fremmest om at lade den synlige hudstruktur forblive meget lys og naturlig og fremhæve dette med en let glowing. Der skal ikke bruges mascara, og øjenbrynene skal børstes let. Læberne skal være meget matte og styles med meget lidt farve. Looket trin for trin i turorial'en:

Forberedelse

 - Efter rensningen sprayes Botanique Balancing Toner på ansigtet. Herefter masseres indholdet af en ampul La Capsule ind i huden.

Teint:

- Daily Highlighter påføres jævnt på ansigt og dekolleté. Påføringen sker direkte på den fugtige hud. - Teint Correcteur anvendes til udligning af urenheder eller mørke pletter, ligesom mørke rande omkring øjnene dækkes let, men ikke helt. - Earth Glow Gel (farve: Beige, Dore eller Ambré afh. af hudtype) påføres let på kinderne.

Øjne:

- Øjenbrynene børstes opad og fyldes ud med Automatic Pencil for Brows. - Hvis øjenlågshuden er meget rødlig og gennemsigtig, dækkes øjenlågene let med Teint Correcteur. - Øjenvipperne bøjes flere gange opad med øjenvippetang.

Læber:

- Hvis læberne er tørre, skal der først gennemføres læbepeeling. - De fugtige læber behandles med Daily Care. Som basisfarve duppes Automatic Pencil for Lips (farve: Poppy Orange) blidt på læberne.

Nobi Talai og La Biosthétique

Nobi Talai og La Biosthétique Paris har haft et årelangt succesfuldt samarbejde. Det er et stort privilegium for La Biosthétique også at fungere som Nobi Talais hår- og makeup-partner ved denne Paris Fashion Week og medvirke ved den vellykkede præsentation af den nye kollektion. La Biosthétique's hold har nydt backstage-atmosfæren og gjort sit yderste for at fremhæve kollektionens filosofi. I betragtning af fagpressens og modeeksperternes gennemgående positive og euforiske reaktioner kan vi konkludere, at den nye NT.07-kollektion har været ét af de absolutte highlights ved denne Paris Fashion Week og fremover kommer til at skabe stor opmærksomhed i modeverdenen.