TALBOT RUNHOF PFW SPRING SUMMER 2018

1970’erne reloaded

Teamet fra La Biosthétique tryllede den storslåede „Flowers never fail you“-kollektion fra Talbot Runhof om til et stort samlet kunstværk af elegance, skønhed og modernisme   

Solen skinner på denne sidste septemberdag langs Seinens venstre bred i Paris. Det er tidligt om eftermiddagen, og uden for Palais des Beaux-Arts er der endnu ikke meget, der røber, at præsentationen af Talbot Runhofs kollektion „Flowers never fail you“, som udgør ét af højdepunkterne i Fashion Week Spring/Summer 2018, finder sted her samme aften. Ligesom i sidste sæson er La Biosthétique også denne gang den tyske designer-duos hårstylingspartner i forbindelse med dette vigtige show.   Da efterårssolen langsomt går ned over modens hovedstad, og bygningerne langs den modsatte bred kaster skygger over Seinen, tager de første fotografer opstilling foran hovedindgangen. Nogle fans står med deres mobiltelefoner i hånden og venter på, om de måske kan få et glimt af en international topmodel, som sniger sig ind i bygningen. Ind imellem glider én af de officielle Fashion Week-shuttlebusser op ad Rue Bonaparte og forbi hovedindgangen til den historiske bygning, som også huser den kendte École nationale supérieure des beaux-arts de Paris – én af verdens mest berømte kunstskoler. 

La Biosthétique som hår-partner  

De ved alle sammen ikke, hvad der foregår bag kulisserne i Sale Melpolmène på dette tidspunkt. Alexander Dinter er International Creative Director hos La Biosthétique. Han har udviklet det eksklusive hår-look til Talbot Runhof og fortsætter hermed fortællingen om „Flowers never fail you“ inden for hårstyling. Dinter og hans team, som består af de bedste internationale stylister fra La Biosthétique-salonerne, har allerede lynende travlt i de sidste hektiske timer, som går forud for et Fashion Week-show. Rundt om dem hersker den typiske Fashion Week-backstage-atmosfære, men teamet fra La Biosthétique arbejder koncentreret. Stylisterne kommer bl.a. fra Tyskland, USA, Canada og Australien. Hvor verdens bedste designere præsenterer deres nye kollektioner, kan verdens bedste stylister ikke undværes. 

Alexander Dinters målsætning: Frisuren skal være det perfekte supplement til kollektionen  

Uanset om tv-holdene løber frem og tilbage gennem de snævre, høje sale, om de mange fotografer forsøger at indfange det helt perfekte styling-øjeblik, eller om VOGUE’s tyske chefredaktør Christiane Arp aflægger et kort backstage-visit hos Johnny Talbot og Adrian Runhof, har Alexander Dinter og hans team kun ét mål for øje – nemlig at skabe den perfekte frisure til hver enkelt model. Frisurerne skal harmonere med Talbot Runhofs blomstrende nye Spring/Summer-kollektion, som er inspireret af 1970’ernes coolness og flower-power. En kollektion kan kun udfolde sig som et samlet kunstværk på catwalk’en, når hår-kreationer og kollektion går op i en højere enhed, og frisurerne er med til at understrege kollektionens filosofi. Frisurerne er skabt til denne ene aftens show, men milepæle er noget, man husker – og dette gælder også for frisurer.     

Flowers never fail you – og det gør smukt hår heller ikke

„Hårteksturen er i øjeblikket flyvende let og undone. Vi ønskede nemlig ikke at skabe retro-frisurer, men ville i stedet lade os inspirere af 1970’erne og skabe noget nyt derudfra. En asymmetrisk frisure med sideskilning og bølger i dækhåret, men som samtidig bevæger sig naturligt på catwalk’en. På én gang moderne og tidssvarende. For at opnå dette har vi sprayet Beach Effect Styling i hele håret og bagefter anvendt Fixateur Mousse i bunden af den del af håret, som er redt til siden. Det var meget vigtigt ikke at bruge Fixateur Mousse på den forreste kontur. Lige inden modellerne gik ind på catwalk’en, sprayede vi Powder Spray nedefra direkte op i det åbne hår som finish. Det skaber volumen i længderne. Hvis det er nødvendigt, kan man understøtte looket med lidt Cream Clay langs skilningen.“    

International Creative Director Alexander Dinter

Et efterår med store og små stjerner i Paris  

Styling-eksperterne fra La Biosthétique har haft held med deres arbejde. De er også stjerner i mode- og beauty-branchen, selv om der naturligvis er mindre fokus på dem end på designerne og topmodellerne ved Fashion Week. I dette efterår stod branchens topnavne atter i kø i kærlighedens by, som to gange om året trylles om til at være modens by. Også hos Talbot Runhof så man en meget ung og meget moderne gruppe af interessante små og store stjerner, som man uden overdrivelse godt kan betegne som fashion-branchens digitale avantgarde. Med navne som Julia og Sylvia Haghjoo, Milena Karl, Paulina og Viktoria Swarowski, Pauline Baly, Marie von den Benken, Mandy Bork, Jiawa Liu, Desiree og Jennifer Selmanovic, Anastasia Bresciani, Paulina Rita Saady, Meagan Faye, Palina Kozyrava og Hannah Romao helt i front havde nogle af modeverdenens mest betydelige influenserne valg at tage imod invitationen fra Talbot Rufhof og La Biosthétique. Deres mere end 2,5 million følgere over hele verden havde mulighed for at holde sig løbende opdateret med live-historier og talrige updates under hashtagget #talbotrunhof.  

Vægtløs  

Da publikummets bifald langsomt er ebbet ud, designerne besvarer den internationale presses spørgsmål, og de sidste selfies bliver taget uden for Palais des Beaux-Arts, falder der efterhånden også ro over teamet fra La Biosthétique. En dag fyldt med udfordringer i den hektiske Fashion Week er ved at være forbi – men alle kan føle, at det også denne gang har kunnet betale sig. Næste dag vil man kunne læse den internationale modepresse omtale den nye kollektion som „vægtløs“ og beskrive kreationerne som „outfits, hvormed man på fremragende måde kan feste weltschmerz væk“. Også frisurerne, som teamet omkring Alexander Dinter og La Biosthétique har skabt i dag, bidrager til den flotte omtale.

Vi glæder os allerede til de kommende shows i Paris og naturligvis til Talbot Runhofs kommende kollektion. For i modeverdenen kan man være helt sikker på én ting: Der kommer altid en ny sæson.