Mademoiselle Lili elsker Paris – museerne, arkitekturen, café-terrasserne, byens savoir vivre, dens flair, de elegante hoteller og naturligvis mode, mode, mode. I sin insider-klumme "Paris, mon amour" vil hun fremover rapportere for La Biosthétique fra sin selvvalgte hjemby, hvor hun har været glad for at bo de sidste fem år.

Modejournalistik

Tanker i anden række

Intet fagområde ændrer sig i øjeblikket hurtigere end den såkaldte modejournalistik.  Mademoiselle Lili forstår ikke denne nye verden.  

Læs mere
Palais Royal

Et kongeligt sted

Palais Royal ligger lidt gemt og er en verden for sig i hjertet af Paris. For Mademoiselle Lili er der tale om det dejligste sted i det kaotiske turistmylder rundt om Louvre – og så har stedet også en spændende historie, som hun netop har opdaget.

Læs mere
Atelier des Lumières

Alt flyder

En helt ny måde at opleve og formidle kunst på præsenteres på en spektakulær XXL-fremvisning af digital kunst i Paris. Mademoiselle Lili tog bad i Hundertwasser, Klimt & Co. og følte sig som nyfødt.

Læs mere
Afropunk

Sort på hvidt

Afropunk-festivalen i Paris er et overflødighedshorn af mangfoldighed og kreativitet. Mademoiselle Lili glæder sig allerede til to dage med visuelt og akustisk fyrværkeri.

Læs mere
Hår og religion

Kort eller langt

Sidste gang Mademoiselle Lili var ved frisøren, opdagede hun, at hun – i hvert fald hvad håret angik – var blevet konservativ. Og hun gjorde sig sine tanker om et stort emne: hår og religion.  

Læs mere
Lafayette Anticipations

Kunst er helt stor mode

Luksuskoncerner nøjes ikke længere med at oprette kunstfonde. I dag foretrækker de at bygge deres egne museer. I Marais-kvarteret i Paris er det nye Lafayette Anticipations netop åbnet. Mademoiselle Lili gør sig sine tanker om denne nye udvikling.  

Læs mere
Markeder

På markedet

De ugentlige markeder er en institution i Paris. Ikke mindst nu, hvor man kan købe årets første, friske asparges, finder Mademoiselle Lili sin indkøbstrolley frem for at aflægge sine yndlingsmarkeder et besøg og dæmpe den kulinariske hjemve.  

Læs mere
Charlie Le Mindu

Hårets kunstner

Charlie Le Mindu fremstiller kunst af hår og har i højeste grad ændret vores forventninger til frisørhåndværket. Mademoiselle Lili bliver gang på gang overrasket over, hvad han er i stand til at trylle hår om til.

Læs mere
Patisserier og chokolatiers

Oplev Paris‘ chokoladeside

I Paris lurer fristelserne på hvert gadehjørne i form af patisserier og chokolatiers. Mademoiselle Lili går på opdagelse i det søde liv og undrer sig over, hvor alle de dejlige kaloriebomber egentlig bliver af.

Læs mere
Sightseeing

Det ukendte Paris

Selv om man aldrig har været i Paris, kan man helt spontant komme i tanker om mindst tre kendte seværdigheder, som man gerne vil besøge. Mademoiselle Lili kender andre steder, som virkelig kan anbefales.

Læs mere
Bar Bistol

I hotelbaren kl.halv et om natten

Hvis man som enlig kvinde rejser en del rundt i verden, skal man regne med at blive udsat for lidt af hvert. Det skal man ikke, når man sidder i baren på Hotel Le Bristol i Paris. Her føler Mademoiselle Lili sig bare godt tilpas.

Læs mere
DE PARISISKE KVINDER

Superkvinden

Gang på gang lyder det fra modedesignere, filminstruktører og fra de kvinder, der er tale om, at de parisiske kvinder og deres stil er uimodståelig og unik. Mademoiselle Lili har øvet sig.

Læs mere
Haute Couture

Når mode bliver kunst

Christian Dior og Yves Saint Laurent: Hvis man ønsker at opleve mode i Paris på en helt anden måde i dette efterår, skal man ikke gå ud at shoppe, men på museum. Mademoiselle Lili står også i kø for at komme ind.

Læs mere
Modeverdenen i Paris

Hysterisk beige

Modeverdenen i Paris er et parallelunivers, hvor tingene hører hjemme andre steder og har andre navne. Når alle nu igen flipper ud under modeugen, tænker Mademoiselle Lili på Loïc Prigents samlede sprogblomster og får grineflip.

Læs mere
La Rentrée

Den femte årstid

Glem alt om påske, jul eller nytår. Det er en helt anden dato, der bestemmer rytmen i Paris: ”La Rentrée”, når skoleeleverne kommer tilbage fra sommerferien. Mademoiselle Lili fortæller om før og efter.

Læs mere
Rive Gauche, Rive Droite

Højre eller venstre flodbred?

Seinen deler Paris i to flodbredder – men betegnelsen Rive Gauche eller Rive Droite betyder mere end blot en geografisk placering. Mademoiselle Lili justerer kompasset.

Læs mere
Rooftop Bars

Tæt på himlen

Forsommeren er den skønneste tid i Paris. Nu kan man endelig igen sidde i den lune aftenluft på byens terrasser og nyde en Aperol, spadsere i åbne sko. Mademoiselle Lilli er regelmæssigt ved at miste jordforbindelsen – i byens rooftop-barer.

Læs mere
Dalida

Glamour, pailletter og drama

Dalida, den mest kopierede kultsangerinde i Frankrig, får nu et nyt show: Modemuseet i Palais Galliera udstiller hendes overdådige garderobe. Mademoiselle Lili er næsten ved at dåne af forventningsglæde.

Læs mere
Jardin Albert Kahn

Nyd de blomstrende kirsebærtræer

Hvor tager man hen i Paris, når forårsfornemmelserne begynder at krible? Mademoiselle Lili har et insidertip: Jardin Albert Kahn lige uden for Paris. Man behøver ikke være hobbygartner i pensionsalderen for at finde den fortryllende.

Læs mere
Fashion Week Locations

Moden åbenbarer byen

Nu er det tid igen: I slutningen af februar drejer alting i Paris sig om mode. Mademoiselle Lili glæder sig til at opdage steder, der ellers er skjult for offentligheden.

Læs mere
Private Restauranter

Bord dæk dig

Det franske køkken er blevet erklæret til verdenskulturarv af UNESCO. Hvis man vil opleve det på helt nært hold, er den bedste måde at reservere plads på en "Table d’hôte", en af de mange private restauranter i Paris.

Læs mere
Paris

Kærlighedens by

Der findes ingen anden by, der har et så romantisk ry som Paris. Vi forestiller os, at kærligheden venter rundt om hvert gadehjørne i den franske hovedstad...

Læs mere
Juleshopping

Ønskekvisten

Juleshopping i Paris? Mademoiselle Lili ved, hvor man kan gøre sig selv og andre lykkelig uden at være fallit i starten af det nye år...

Læs mere
SPEAKEASYS

Gennem bagdøren

Et kodeord, en lillebitte rød dør, indgang gennem kølekammeret eller et møntvaskeri – hemmelige barer, såkaldte "speakeasys", er den helt nye trend i Paris...

Læs mere
Paris Fashion Week

Advarsel: fashion-alarm

Hvorfor rejse til Costa Rica, Amazonas eller Serengeti? I Fondation Cartier i Paris er man midt i det hele: "The Great Animal Orchestra" spiller op. Mademoiselle Lili har spidset ørerne...

Læs mere
Fondation Cartier

I storbyjunglen

Hvorfor rejse til Costa Rica, Amazonas eller Serengeti? I Fondation Cartier i Paris er man midt i det hele: "The Great Animal Orchestra" spiller op. Mademoiselle Lili har spidset ørerne...

Læs mere
Piscine Molitor

Under brostenene ligger stranden

Når termometeret klatrer op over 34 grader i Paris, og man trænger til opkvikning, må man lade kreditkortet gløde, hvis man foretrækker smukke omgivelser. Mademoiselle Lili tog på badetur i Piscine Molitor...

Læs mere