Back

Mademoiselle Lili elsker Paris – museerne, arkitekturen, café-terrasserne, byens savoir vivre, dens flair, de elegante hoteller og naturligvis mode, mode, mode. I sin insider-klumme "Paris, mon amour" vil hun fremover rapportere for La Biosthétique fra sin selvvalgte hjemby, hvor hun har været glad for at bo de sidste fem år.

Haute Couture

Når mode bliver kunst

Christian Dior og Yves Saint Laurent: Hvis man ønsker at opleve mode i Paris på en helt anden måde i dette efterår, skal man ikke gå ud at shoppe, men på museum. Mademoiselle Lili står også i kø for at komme ind.

Læs mere
Modeverdenen i Paris

Hysterisk beige

Modeverdenen i Paris er et parallelunivers, hvor tingene hører hjemme andre steder og har andre navne. Når alle nu igen flipper ud under modeugen, tænker Mademoiselle Lili på Loïc Prigents samlede sprogblomster og får grineflip.

Læs mere
La Rentrée

Den femte årstid

Glem alt om påske, jul eller nytår. Det er en helt anden dato, der bestemmer rytmen i Paris: ”La Rentrée”, når skoleeleverne kommer tilbage fra sommerferien. Mademoiselle Lili fortæller om før og efter.

Læs mere
Rive Gauche, Rive Droite

Højre eller venstre flodbred?

Seinen deler Paris i to flodbredder – men betegnelsen Rive Gauche eller Rive Droite betyder mere end blot en geografisk placering. Mademoiselle Lili justerer kompasset.

Læs mere
Rooftop Bars

Tæt på himlen

Forsommeren er den skønneste tid i Paris. Nu kan man endelig igen sidde i den lune aftenluft på byens terrasser og nyde en Aperol, spadsere i åbne sko. Mademoiselle Lilli er regelmæssigt ved at miste jordforbindelsen – i byens rooftop-barer.

Læs mere
Dalida

Glamour, pailletter og drama

Dalida, den mest kopierede kultsangerinde i Frankrig, får nu et nyt show: Modemuseet i Palais Galliera udstiller hendes overdådige garderobe. Mademoiselle Lili er næsten ved at dåne af forventningsglæde.

Læs mere
Jardin Albert Kahn

Nyd de blomstrende kirsebærtræer

Hvor tager man hen i Paris, når forårsfornemmelserne begynder at krible? Mademoiselle Lili har et insidertip: Jardin Albert Kahn lige uden for Paris. Man behøver ikke være hobbygartner i pensionsalderen for at finde den fortryllende.

Læs mere
Fashion Week Locations

Moden åbenbarer byen

Nu er det tid igen: I slutningen af februar drejer alting i Paris sig om mode. Mademoiselle Lili glæder sig til at opdage steder, der ellers er skjult for offentligheden.

Læs mere
Private Restauranter

Bord dæk dig

Det franske køkken er blevet erklæret til verdenskulturarv af UNESCO. Hvis man vil opleve det på helt nært hold, er den bedste måde at reservere plads på en "Table d’hôte", en af de mange private restauranter i Paris.

Læs mere
Paris

Kærlighedens by

Der findes ingen anden by, der har et så romantisk ry som Paris. Vi forestiller os, at kærligheden venter rundt om hvert gadehjørne i den franske hovedstad...

Læs mere
Juleshopping

Ønskekvisten

Juleshopping i Paris? Mademoiselle Lili ved, hvor man kan gøre sig selv og andre lykkelig uden at være fallit i starten af det nye år...

Læs mere
SPEAKEASYS

Gennem bagdøren

Et kodeord, en lillebitte rød dør, indgang gennem kølekammeret eller et møntvaskeri – hemmelige barer, såkaldte "speakeasys", er den helt nye trend i Paris...

Læs mere
Paris Fashion Week

Advarsel: fashion-alarm

Hvorfor rejse til Costa Rica, Amazonas eller Serengeti? I Fondation Cartier i Paris er man midt i det hele: "The Great Animal Orchestra" spiller op. Mademoiselle Lili har spidset ørerne...

Læs mere
Fondation Cartier

I storbyjunglen

Hvorfor rejse til Costa Rica, Amazonas eller Serengeti? I Fondation Cartier i Paris er man midt i det hele: "The Great Animal Orchestra" spiller op. Mademoiselle Lili har spidset ørerne...

Læs mere
Piscine Molitor

Under brostenene ligger stranden

Når termometeret klatrer op over 34 grader i Paris, og man trænger til opkvikning, må man lade kreditkortet gløde, hvis man foretrækker smukke omgivelser. Mademoiselle Lili tog på badetur i Piscine Molitor...

Læs mere