Mademoiselle Lili elsker Paris – museerne, arkitekturen, café-terrasserne, byens savoir vivre, dens flair, de elegante hoteller og naturligvis mode, mode, mode. I sin insider-klumme "Paris, mon amour" vil hun fremover rapportere for La Biosthétique fra sin selvvalgte hjemby, hvor hun har været glad for at bo de sidste fem år.

Feminists of Paris

Med andre øjne

Der findes mange forskellige slags guidede ture gennem Paris. Men kun få, som også giver byens egne indbyggere mulighed for at genopdage deres by. Mademoiselle Lili tog ud for at se på street art sammen med „Feminists of Paris“.

Mere
Christian Louboutin

På sporet af de røde såler

Med en opsigtsvækkende udstilling retter skodesigneren Christian Louboutin projektørernes skarpe lys mod sig selv – og mod ét af de mest ukendte steder i Paris. Mademoiselle Lili er henrykt.

Mere
Post Corona

Paris vågner

Livet vender så småt tilbage, nu hvor cafeerne atter har åbnet for udeservering. Mademoiselle Lili kunne slet ikke vente, til det omsider var så vidt.

Mere
Corona-Shutdown

Paris uden Paris

Nedlukningen som følge af corona-epidemien er særligt hård ved en by, som er skabt til at strejfe om i. Mademoiselle Lili fortæller om undtagelsestilstanden i sin yndlingsby og kommer også ind på de smukke sider af en mærkelig tid.  

Mere
Paris Fashion Week

Hvor bæredygtig er du?

Hvor meget går du op i bæredygtighed? Mademoiselle Lili funderer over et nyt tema i modeverdenen.

Mere
Cocooning

Varmere klima? Ja, tak!

Om vinteren kan det også blive pænt koldt i Paris. Her er stederne, hvor Mademoiselle Lili tør op igen.

Mere
Pierre & Gilles

En himmel fyldt med stjerner

Deres fotomalerier er som hulkende violinmusik: Philharmonie de Paris udstiller Pierre & Gilles, og Mademoiselle Lili bliver nostalgisk. 

Mere
Jardin des Plantes

Et hav af lys

Vintermagi i Jardin des Plantes i Paris: Mademoiselle Lili dykker ned i en fortryllet verden. 

Mere
Charlotte Perriand

Den moderne ”husmor”

For 100 år siden blev Bauhaus grundlagt i Weimar i Tyskland. For 20 år siden døde Charlotte Perriand i Paris. Hos Fondation Louis Vuitton kan man nu se en stor udstilling om hendes liv og virke.

Mere
Fashion Week

Hvad i himlens navn skal jeg tage på?

Nu står Paris Fashion Week atter for døren. Mademoiselle Lili overvejer, hvordan hun bedst kan følge med i dette modemaraton.

Mere
Père Lachaise-kirkegård

Online i det hinsides

En tur på den berømte Père Lachaise-kirkegård er én af de klassiske oplevelser i Paris. Mademoiselle Lili fik sig alligevel en overraskelse – nemlig den digitale evighed.

Mere
Boulangerie Leroy-Monti

La baguette magique

Har man lyst til at smage Paris‘ bedste baguettes, skal man i år handle hos Boulangerie Leroy-Monti i det 12. arrondissement. Mademoiselle Lili gør sig tanker om verdens mest berømte brød.

Mere
Dora Maar

Muse – et job

Dora Maar var engang den smukkeste og mest interessante fotograf i Paris. Mademoiselle Lili opdager den gådefulde kvinde i Centre Pompidou og spørger sig selv, hvorfor hun ikke bad macho-fjolset Picasso om at gå ad helvede til. Picassos femte elskerinde, Dora Maar – hans „grædende kvinde“, hans muse – var vel én af de mest berømte kunstnerelskerinder i nyere tid.

Mere
Viaduc des Arts

En grøn oase i 15 meters højde

Viaduc des Arts er en grøn oase for flanører og mennesker, der elsker at shoppe. Mademoiselle Lili går på opdagelse langt væk fra de velkendte gader og stræder. 

Mere
Helt anden form for dansesteder

La Guinguette – c’est chouette!

Klubber er gammeldags, synes Mademoiselle Lili. Hun har i stedet opdaget en helt anden form for dansesteder – nemlig de gode, gamle guinguettes.

Mere
1. del

Brugsanvisning til Paris

Alle elsker Paris, men ingen bryder sig om pariserne. Men når man først har lært, hvordan man skal omgås dem, synes Mademoiselle Lili ikke, at de er så svære at have med at gøre.

Læs mere
Fashion Week

Større, højere, længere!

Under Fashion Week konkurrerer Paris‘ store modehuse om at afholde det mest spektakulære show. Mademoiselle Lili er spændt på, hvad de mon har fundet på denne gang.

Læs mere
Gastronomisk trend

Husmandskosten vender tilbage

Der var engang, hvor man skulle tage en beslutning, hvis man gerne ville ud at spise ”rigtig fransk mad” i Paris. Det behøver man ikke længere, mener Mademoiselle Lili og hilser en ny gastronomisk trend velkommen.  

Læs mere
Nytårsaften

Bonne année!

Østers og champagne, s’il vous plaît! Mademoiselle Lili havde ikke prøvet at fejre nytår i Paris før – og det gav anledning til en række interkulturelle overvejelser.

Læs mere
La Barbière de Paris

Ved æstetens skæg

Vi kvinder har vores frisurer. Mænd har deres skæg. Mademoiselle Lili har været på besøg hos den berømteste barber i Paris.

Læs mere
Azzedine Alaïa

Længe leve familien

Modedesigneren Azzedine Alaïas hus i Paris‘ historiske Marais-kvarter er blevet til et på én gang offentligt og meget privat mindesmærke. Mademoiselle Lili bøjer hovedet i respekt.

Læs mere
Modejournalistik

Tanker i anden række

Intet fagområde ændrer sig i øjeblikket hurtigere end den såkaldte modejournalistik.  Mademoiselle Lili forstår ikke denne nye verden.  

Læs mere
Palais Royal

Et kongeligt sted

Palais Royal ligger lidt gemt og er en verden for sig i hjertet af Paris. For Mademoiselle Lili er der tale om det dejligste sted i det kaotiske turistmylder rundt om Louvre – og så har stedet også en spændende historie, som hun netop har opdaget.

Læs mere
Atelier des Lumières

Alt flyder

En helt ny måde at opleve og formidle kunst på præsenteres på en spektakulær XXL-fremvisning af digital kunst i Paris. Mademoiselle Lili tog bad i Hundertwasser, Klimt & Co. og følte sig som nyfødt.

Læs mere
Afropunk

Sort på hvidt

Afropunk-festivalen i Paris er et overflødighedshorn af mangfoldighed og kreativitet. Mademoiselle Lili glæder sig allerede til to dage med visuelt og akustisk fyrværkeri.

Læs mere
Hår og religion

Kort eller langt

Sidste gang Mademoiselle Lili var ved frisøren, opdagede hun, at hun – i hvert fald hvad håret angik – var blevet konservativ. Og hun gjorde sig sine tanker om et stort emne: hår og religion.  

Læs mere
Lafayette Anticipations

Kunst er helt stor mode

Luksuskoncerner nøjes ikke længere med at oprette kunstfonde. I dag foretrækker de at bygge deres egne museer. I Marais-kvarteret i Paris er det nye Lafayette Anticipations netop åbnet. Mademoiselle Lili gør sig sine tanker om denne nye udvikling.  

Læs mere
Markeder

På markedet

De ugentlige markeder er en institution i Paris. Ikke mindst nu, hvor man kan købe årets første, friske asparges, finder Mademoiselle Lili sin indkøbstrolley frem for at aflægge sine yndlingsmarkeder et besøg og dæmpe den kulinariske hjemve.  

Læs mere
Charlie Le Mindu

Hårets kunstner

Charlie Le Mindu fremstiller kunst af hår og har i højeste grad ændret vores forventninger til frisørhåndværket. Mademoiselle Lili bliver gang på gang overrasket over, hvad han er i stand til at trylle hår om til.

Læs mere
Patisserier og chokolatiers

Oplev Paris‘ chokoladeside

I Paris lurer fristelserne på hvert gadehjørne i form af patisserier og chokolatiers. Mademoiselle Lili går på opdagelse i det søde liv og undrer sig over, hvor alle de dejlige kaloriebomber egentlig bliver af.

Læs mere
Sightseeing

Det ukendte Paris

Selv om man aldrig har været i Paris, kan man helt spontant komme i tanker om mindst tre kendte seværdigheder, som man gerne vil besøge. Mademoiselle Lili kender andre steder, som virkelig kan anbefales.

Læs mere
Bar Bistol

I hotelbaren kl.halv et om natten

Hvis man som enlig kvinde rejser en del rundt i verden, skal man regne med at blive udsat for lidt af hvert. Det skal man ikke, når man sidder i baren på Hotel Le Bristol i Paris. Her føler Mademoiselle Lili sig bare godt tilpas.

Læs mere
DE PARISISKE KVINDER

Superkvinden

Gang på gang lyder det fra modedesignere, filminstruktører og fra de kvinder, der er tale om, at de parisiske kvinder og deres stil er uimodståelig og unik. Mademoiselle Lili har øvet sig.

Læs mere
Haute Couture

Når mode bliver kunst

Christian Dior og Yves Saint Laurent: Hvis man ønsker at opleve mode i Paris på en helt anden måde i dette efterår, skal man ikke gå ud at shoppe, men på museum. Mademoiselle Lili står også i kø for at komme ind.

Læs mere
Modeverdenen i Paris

Hysterisk beige

Modeverdenen i Paris er et parallelunivers, hvor tingene hører hjemme andre steder og har andre navne. Når alle nu igen flipper ud under modeugen, tænker Mademoiselle Lili på Loïc Prigents samlede sprogblomster og får grineflip.

Læs mere
La Rentrée

Den femte årstid

Glem alt om påske, jul eller nytår. Det er en helt anden dato, der bestemmer rytmen i Paris: ”La Rentrée”, når skoleeleverne kommer tilbage fra sommerferien. Mademoiselle Lili fortæller om før og efter.

Læs mere
Rive Gauche, Rive Droite

Højre eller venstre flodbred?

Seinen deler Paris i to flodbredder – men betegnelsen Rive Gauche eller Rive Droite betyder mere end blot en geografisk placering. Mademoiselle Lili justerer kompasset.

Læs mere
Rooftop Bars

Tæt på himlen

Forsommeren er den skønneste tid i Paris. Nu kan man endelig igen sidde i den lune aftenluft på byens terrasser og nyde en Aperol, spadsere i åbne sko. Mademoiselle Lilli er regelmæssigt ved at miste jordforbindelsen – i byens rooftop-barer.

Læs mere
Dalida

Glamour, pailletter og drama

Dalida, den mest kopierede kultsangerinde i Frankrig, får nu et nyt show: Modemuseet i Palais Galliera udstiller hendes overdådige garderobe. Mademoiselle Lili er næsten ved at dåne af forventningsglæde.

Læs mere
Jardin Albert Kahn

Nyd de blomstrende kirsebærtræer

Hvor tager man hen i Paris, når forårsfornemmelserne begynder at krible? Mademoiselle Lili har et insidertip: Jardin Albert Kahn lige uden for Paris. Man behøver ikke være hobbygartner i pensionsalderen for at finde den fortryllende.

Læs mere
Fashion Week Locations

Moden åbenbarer byen

Nu er det tid igen: I slutningen af februar drejer alting i Paris sig om mode. Mademoiselle Lili glæder sig til at opdage steder, der ellers er skjult for offentligheden.

Læs mere
Private Restauranter

Bord dæk dig

Det franske køkken er blevet erklæret til verdenskulturarv af UNESCO. Hvis man vil opleve det på helt nært hold, er den bedste måde at reservere plads på en "Table d’hôte", en af de mange private restauranter i Paris.

Læs mere
Paris

Kærlighedens by

Der findes ingen anden by, der har et så romantisk ry som Paris. Vi forestiller os, at kærligheden venter rundt om hvert gadehjørne i den franske hovedstad...

Læs mere
Juleshopping

Ønskekvisten

Juleshopping i Paris? Mademoiselle Lili ved, hvor man kan gøre sig selv og andre lykkelig uden at være fallit i starten af det nye år...

Læs mere
SPEAKEASYS

Gennem bagdøren

Et kodeord, en lillebitte rød dør, indgang gennem kølekammeret eller et møntvaskeri – hemmelige barer, såkaldte "speakeasys", er den helt nye trend i Paris...

Læs mere
Paris Fashion Week

Advarsel: fashion-alarm

Hvorfor rejse til Costa Rica, Amazonas eller Serengeti? I Fondation Cartier i Paris er man midt i det hele: "The Great Animal Orchestra" spiller op. Mademoiselle Lili har spidset ørerne...

Læs mere
Fondation Cartier

I storbyjunglen

Hvorfor rejse til Costa Rica, Amazonas eller Serengeti? I Fondation Cartier i Paris er man midt i det hele: "The Great Animal Orchestra" spiller op. Mademoiselle Lili har spidset ørerne...

Læs mere
Piscine Molitor

Under brostenene ligger stranden

Når termometeret klatrer op over 34 grader i Paris, og man trænger til opkvikning, må man lade kreditkortet gløde, hvis man foretrækker smukke omgivelser. Mademoiselle Lili tog på badetur i Piscine Molitor...

Læs mere