Cocooning

Varmere klima? Ja, tak!

Om vinteren kan det også blive pænt koldt i Paris. Her er stederne, hvor Mademoiselle Lili tør op igen.


Den kære vinter. Frem til jul og nytår kan jeg sådan nogenlunde holde den ud. I hvert fald i Paris. Jeg elsker julebelysningen og den glade stemning, der hersker overalt. For det er ikke kun på Champs-Elysées, at lysene blinker og glimter som i et kasino i Las Vegas. Nej, hver eneste butiksgade med respekt for sig selv gør nat til dag. Men sidst i januar bliver der skruet ned for lyset, og så bliver det virkelig mørkt og koldt. Så kommer jeg ikke engang på mine elskede café-terrasser længere, fordi de rødglødende varmelamper rister éns hovedbund og får kinderne til at gløde, men ikke formår af tø mine stivfrosne fødder op. 

De seneste uger har mine veninder og jeg haft vores helt eget alternative program, når vi skal i byen. Vi opsøger de varme oaser, hvor vi har mulighed for at varme hele kroppen op til en konstant, behagelig temperatur fra ørerne og helt ud i tåspidserne. Piscine de la Butte aux Cailles er ikke blot én af byens smukkeste offentlige svømmehaller. Den fredede svømmehal, der blev opført i art déco-stil 1920’erne og gennemrenoveret i 2014, får også vandet fra sin egen kilde. Derfor er vandet her mindre klorholdigt end i andre svømmehaller. Den lyse kuppel rummer en indendørs pool med dejligt 28 grader varmt vand. Bassinlængden er 33 meter, så her kan man strække ud og tage nogle baner. Som noget helt nyt kan man nu også benytte den lige så varme udendørs pool hele året. Vi var heldige og havde den udendørs pool næsten for os selv. Det var som at opleve verdensrummets vægtløshed, mens vi flød på ryggen i det varme vand omgivet af tågedis og med Paris’ nattehimmel over os. (www.paris.fr)

Den helt rigtige wellness-oplevelse fandt vi på én af byens utallige hammams. Én af de bedste, hvor pris og service går op i en højere enhed, er Hammam Medina Center. Det koster 59 euro (400 kr.) at lægge vinteren fra sig i garderoben og vandre rundt resten af eftermiddagen eller aftenen mellem svømmebassin, damp- og tørsauna iført husets egen tykke badekåbe. Indimellem får man serveret frisk, sød pebermyntete og orientalske småkager, hvis man da ikke lige bliver peelet fra top til tå eller masseret med mandelolie af én af de yndige badedamer. Jeg kunne have blevet liggende på de opvarmede marmorbænke i timevis. (www.hammam-medina.com)

Hvis man ikke er så meget til det orientalske, men foretrækker det mere moderne og urbane, kan det anbefales af opsøge day spa’en L’Echappée. Det ligger gemt i et tidligere atelier i en baggård. Når man åbner døren, føles det som at træde direkte ind i en designers private værksted. De venlige damer i receptionen sørger for, at der aldrig opholder sig for mange gæster ad gangen i spa’en. Her finder man to dampsaunaer med forskellige temperaturer samt en fantastisk pool med massagedyser. For 35 euro (265 kr.) har man lov til at benytte pool og saunaer, så længe man har lyst, til at slappe af i de skønne liggestole, blade i mode- og sladderblade, drikke te og glemme den grå verden udenfor. På denne måde forsvinder enhver form for vinter-blues op i den blå luft. (www.lechappee.com)

© Silke Bender